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Vinculada al Instituto de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo (IIAD)

y al Departamento de Tecnología de los Alimentos (TAL)

de la Universidad Politécnica de Valencia

 

Líneas

Recubrimientos Comestibles en Alimentos

Procesado Mínimo de Alimentos

Deshidratación de Alimentos 


Publicaciones

 Artículos

  1.  Water interactions and microstructure of chitosan-methylcellulose composite films as affected by ionic concentration. María Vargas, Ana Albors, Amparo Chiralt, Chelo González-Martínez. LWT - Food Science and Technology, Volume 44, Issue 10, December 2011, Pages 2290-2295.   
  2. Characterization of chitosan–oleic acid composite films. Maria Vargas, Ana Albors, Amparo Chiralt, Chelo González-Martínez. Food Hydrocolloids, Volume 23, Issue 2, March 2009, Pages 536-547. 

  3. Effect of chitosan-based edible coatings applied by vacuum impregnation on quality preservation of fresh-cut carrot. Maria Vargas, Amparo Chiralt, Ana Albors, Chelo González-Martínez.Postharvest Biology and Technology, Volume 51, Issue 2, February 2009, Pages 263-271. 

  4. Physicochemical and sensory characteristics of yoghurt produced from mixtures of cows' and goats' milk. Maria Vargas, Maite Cháfer, Ana Albors, Amparo Chiralt, Chelo González-Martínez. International Dairy Journal, Volume 18, Issue 12, December 2008, Pages 1146-1152.  

  5.  Mass transfer phenomena during the osmotic dehydration of apple isolated protoplasts (Malus domestica var. Fuji). L, Seguí; P.J. Fito, A. Albors, P. Fito. Journal of Food Engineering, Volume 77, Issue 1, November 2006, Pages 179-187
  6.  Quality of cold-stored strawberries as affected by chitosan–oleic acid edible coatings. M. Vargas, A. Albors, A. Chiralt, C. González-Martínez. Postharvest Biology and Technology, Volume 41, Issue 2, August 2006, Pages 164-171.
  7.   Influence of operating conditions on sensory quality of minimally processed osmotically dehydrated guava. Panadés, G.; Chiralt, A.; Fito, P.; Rodríguez, I.; Núñez, M. Albors, A.; Jiménez, R. Journal of Food Quality, 2003, 26(2), 91-103.
  8.  Influence of substituting milk powder for whey powder on yoghurt quality. C. González-Martínez, M. Becerra, M. Cháfer, A. Albors, J. M. Carot, A. Chiralt. Trends in Food Science & Technology, Volume 13, Issues 9-10, September-October 2002, Pages 334-340.
  9.  Equilibration of apple tissue in osmotic dehydration: microestructural changes. Barat, J.M.; Albors, A.; Chiralt, A.; Fito, P. Drying Technology, 17, (7&8), 1375-1386, 1999.
  10.  Structural and compositional profiles in osmotically dehydrated apple. Salvatori, D.; Andrés, A.; Albors, A.; Chiralt, A.; Fito, P. Journal of Food Science, 63, 606-610,1998.

 

  

Congresos Internacionales

  •  Application of Chitosan-Methylcellulose Edible Coatings to Strawberry Fruit (2006) M . Vargas; A. Albors; A. Chiralt; C. González-Martínez. In: 13th World Congress of Food Science & Technology. Nantes, Francia.
  •  Effect of temperature and geometry on respiration rate of cut persimmon (Dyospiros kaki, L.) during storage (2006) Albors, A.; Castelló, M.L.; Igual, M.; Ortolá, M.D. In: 13th World Congress of Food Science & Technology. Nantes, Francia
  •  Use of rehydration and texture measurements for better understanding of protein matrix functionallity during salting processes. (2005) Argüelles, A.; Albors, A.; Fito, P.; Barat, J.M. In: INTRADFOOD 2005-Innovations in Traditional Foods (EFFoST 2005) Valencia, España
  •  An approach to Mass Transfer Phenomena during the Osmotic Dehydration of apple isolated cells (2005) Seguí, L.; Fito, P.J.; Albors, A.; Fito, P. In: 7th World Congress of Chemical Engineering (WCCE)
  •  Structural changes throughout equilibration of apple in osmotic treatments (1997) Barat, J.M.; Albors, A.; Chiralt, A. and Fito, P. Proceedings of the third Main Meeting of the Copernicus Project "Process Optimization and Minimal Processing of Foods".Leuven, Belgique. Pág: 59-64.
  • Structure change profiles in apple tissue during mass transfer phenomena (1996) Albors, A.; Salvatori, D.; Andrés, A.; Chiralt, A.; Fito, P.Copernicus. Proceedings of the Meeting of Copernicus Project Project Process Optimization and Minimally Processing of Foods. Varsovia. Pág: 49-53.

 

Congresos Nacionales

  • Caracterización de cultivares de caqui y modelización del efecto de la temperatura en su tasa respiratoria en función de la geometría de corte (2006) M.L. Castelló; A. Albors; M.D.Ortolá. En: Innovaciones Fisiológicas y Tecnológicas de la Maduración y Post-recolección de Frutas y Hortalizas. Orihuela, España.
  •  Simposio sobre Tecnologías Emergentes de Interés para la Industria Alimentaria, (EMERTEC) Madrid (España), 2002. Heat and mass transfer and deformation phenomena during dehydration of apple tissue under microwaves. Albors, A.; Bilbao, C.; Andrés, A.; Chiralt, A.; Fito, P.
  •  Simposio sobre Tecnologías Emergentes de Interés para la Industria Alimentaria, (EMERTEC) Madrid (España), 11-13 de marzo de 2002. Heat and mass transfer and deformation phenomena during dehydration of apple tissue under microwaves. Albors, A.; Bilbao, C.; Andrés, A.; Chiralt, A.; Fito, P.
  •  2º Congreso Español de Ingeniería de Alimentos (CESIA II), Lleida, España, 18-20 de septiembre de 2002. Efecto de la deshidratación en los cambios macro y microestructurales del tejido de manzana. Albors, A.; Bilbao, C.; Andrés, A.; Chiralt, A.; Fito, P.